OVER ONS

Welkom bij Villa la Vida. Wij zijn Jaap, Thomas en Margot, de trotse eigenaren van Villa la Vida – een culinaire bestemming waar je komt om het leven te vieren. Met dit motto hebben we geprobeerd een plek te creëren waar je met je vrienden en familie kan genieten van een tafel vol heerlijke gerechten om te delen, een gezellige lunch aan het water of een uitgebreide borrel.

Bij Villa la Vida maak je een reis langs de wereld. We hebben ons laten inspireren tijdens onze reizen door onder andere Peru, Jordanïe en Mexico. De menukaart heeft bijzondere en lekkere gerechten, elk met een eigen verhaal. Laat je verrassen door de gerechten op onze menukaart die je misschien niet direct herkent. Wij beloven jullie: door onze spannende smaakcombinaties, unieke ingrediënten en prachtig opgemaakte borden gaan jullie na een avond Villa la Vida enthousiast naar huis!

En is er meer. In de ochtend kun je bij ons terecht voor een gezellig ontbijt in onze serre of groene binnentuin. Aan het water kun je met een zomerse cocktail uren wegdromen en kijken naar de bootjes die langs varen. Wist jij dat elk uur de brug naast Villa la Vida met de hand(!!) open gaat. Dit is telkens weer leuk om mee te maken. Huur een SUP Board of bootje en ga zelf het water op. Daarna kun je bij ons terecht voor een borrel met lekkere barbites.

Het grootste compliment dat wij kunnen krijgen:
‘’Bij Villa la Vida waan ik me even op een zomerse vakantiebestemming’’

Bij Villa la Vida
vier je het leven!

Hoe het ooit is begonnen….

Onze statige villa aan de Piushaven heeft een interessante voorgeschiedenis. Vóór de aanleg van de Piushaven stond er een IJzergieterij. In 1921 werd het pand gebruikt als noodkerk voor de parochie O.L. Vrouw van Lourdes, waardoor er ook een pastorie in de buurt moest worden gebouwd. De pastorie werd ontworpen in de stijl van de ‘Amsterdamse School’ door de bekende Tilburgse architect Jos Donders. Het diende als pastorie tot de nieuwe Lourdeskerk aan de Ringbaan Oost in 1965 werd gebouwd. In 1998 kwam de pastorie vrij en werd eigendom van de gemeente Tilburg, die het gebruikte als projectbureau voor de herontwikkeling van het Piushavengebied.

In 2012 werd het pand gekocht door de eigenaren Michel en Hanneke. Met deze aankoop, heeft het pand een prachtige transformatie ondergaan. Het kreeg een gemoedelijke sfeer en de perfecte ambiance: de Villa Pastorie! De huiskamer van het havengebied . Toen Jaap en Thomas in 2022 getipt werden dat de Villa Pastorie in de stille verkoop stond, was er géén moment twijfel. Binnen twee weken was de verkoop rond. We hebben een half jaar de tijd genomen om te ervaren wat de Villa Pastorie zo succesvol maakt. Daarna ging alles op de schop, hebben we het pand in een compleet ander jasje gestoken en sloot Margot zich bij ons aan als trotse eigenaren.

Wat Villa Pastorie onder Michel en Hanneke heeft groot gemaakt is: Stop de tijd en vier het leven en met het leven vieren gaan wij door: Villa la Vida.

WhatsApp Image 2023-07-24 at 11.09.42
Villa-la-Vida-binnen-03-web
WhatsApp Image 2023-07-24 at 11.10.26
Villa-la-Vida-binnen-04-web